Mycket fotografier nu

Ja, de senaste två dagarna har bloggen bombas med bilder på olika hästar och till och med en hund! Om det är något som jag verkligen uppskattar är att fotografera. Det är så roligt att fotografera! Verkligen något jag gör på tok för lite egentligen. När det går flera månader mellan gångerna så mäker man hur snabbt man tappar allt. Men är ändå helt ok nöjd med resultatet. Ska även fotografera Wille en till gång när höstens alla löv blivit vackrare. Samt fotografera ett till par hästar på gården! Hoppas ni inte somnar av uttråkning... ;)

Grandelux Cross My Heart

Grandelux Cross My Heart
2008
Grandison's Fräcke Fredrik - Grand Rayno's Antos - Boarhunters Presley
Grand Danois - Svart - Tik
 

San Miguel

San Miguel
2006
Sandakan - Warsteiner - Urbino
SWB - Skimmel - Valack
 

Will Be The One

Will Be The One
2003
Houston Laukko - Songcan - Express Rodney
Varmblodig travhäst - Ljusbrun - Valack
 

Rosehip

Rosehip
2007
Rosevelt - Master - Amiral
SWB - Mörkbrun - Sto
 

Tävlingsdax

Anmälde mig och Wille till vår allra första dressyrtävling i helgen. Den är om tre veckor och jag har redan fjärilar i magen. Jag är inte en jättebra tävlingsmänniska då jag har dåliga nerver, men dem har blivit så mycket bättre med åren. När jag var ung och fortfarande tävlade i simning ville jag kräkas vid varje tävling. Att vänta på startsignal var det absolut värsta jag visste. Men när jag väl hamna i vattnet försvann alla nerver. Dock fungerar inte riktigt det på häst. Om jag hade haft samma dåliga tävlingsnerver på häst hade jag nog smittat av mig allt på hästen = ganska dålig kombination. Men som sagt, mycket bättre nerver nu och jag är ändå taggad på att göra Wille fin och åka iväg och faktiskt tävla.
 
 
Eftersom jag aldrig tävlat annat än en Pay and Jump och en utställning så äger jag ingen fin kavaj. Min mormor och min fina pojkvän ville hjälpa mig det detta, så nu har jag klickat hem en superfin kavaj från Pikuer. Och jag behövde endast betala 55 svenska kronor för frakt. Ibland är jag lyckligt lottad. Otroligt tacksam!

Vad vi gör

En tanke slog mig precis, i all smet av universitetsplugg, vad gör vi ryttare/hästägare egentligen för våra djur? Med det menar jag, hur mycket tid, slit, pengar, mer tid osv lägger vi inte ner på våra hästar för att få dem må så bra som möjligt? Analyser av foder, tillskott, träning, massage, klinikkontroller etc. Listan kan göras lång... Men visst är det värt det? Att kunna gå och lägga sig och känna att man verkligen ger allt för att sin bästa vän ska ha det allra bästa. En fantastisk känsla tycker jag!
 
Min bästa vän som jag kan göra allt för!

Wille 22/9-2012

Sitter i bilen på väg hem från stallet just nu. Tog ett pass i ridhuset med Wille idag då han gick ute idag och jag inte var direkt taggad på att rida ut i rusket.

Wille kändes busig och fin att rida, en bra känsla fick jag ganska fort. Gjorde lite travslutor och skänkelvikningar i skritt. Superfin verkligen! Hade så lätt för sig med allt idag, så underbar... Och galoppen ska vi inte tala om! Aldrig fått en sådan rund och energisk galopp på honom, någonsin! Han sökte sig även ner till en fin arbetsform, bara tanken får mig att bli varm i magen. Vänster är som vanligt svårt för honom men han försökte och var ärlig hela tiden. Min duktiga, duktiga travhäst <3


Höstbad

Nytvättad bebis! Nu ska jag städa bland alla saker och sen klippa Reppe!


Älskade höstäpplen

Är inte hösten fantastisk på många sätt? Jag älskar hösten, helt klart en av mina favoritårstider. Fast om jag tänker efter så har alla årstider sin egna charm. Men just hösten har en speciell plats i mitt hjärta. Man har en extra glöd för träningen, både för hästen och för sig själv, när kylan börjar krypa sig på och man får mer energi. Så är i alla fall jag, har otroligt svårt för att träna hårt på sommaren - på tok för varmt! Sen alla vackra färger, när man får börja ta på sig mysiga halsdukar och börja använda dunvästen igen. Leran är något som jag skulle klara mig utan, på Fridhem är det sällan lerigt, men jag kommer ju flytta därifrån om ett par månader, och på Söderby vet jag att hagarna blir leriga. Allt kan inte vara perfekt och en dans på rosor!
 
En annan sak som jag fullkomligt älskar med hösten är vårt äppelträd som står på tomten. Den ger alltid många, söta och saftiga äpplen. Det är perfekt som bakredskap till goda äppelpajer och som extra godis i Willes foderhinkar! Wille gillar inte äpplen i sig, han väljer banan och morötter alla gånger, men våra äpplen från trädet slukar han med hull och hår! Ekologiskt och närodlat är alltid bäst, tycker även min lilla prins!
 

Knoppar

Hade en diskussion med en stallkamrat förra veckan angående knoppar. Jag tycker personligen det är snyggare med färre och större knoppar, än många små knoppar. Jag brukar ha 7-8 knoppar på Wille som har normaltjock och kort man. Han har en högt ansatt hals men fina linjer men ändå har han inte världens biffigaste nacke. Överlinjen är något vi jobbar på mycket just nu, men tycker fortfarande att det är snyggare med färre knoppar även om halsen och nacken är biffig. Hur tycker ni angående detta? Många små, eller stora och få?
 



Den årliga klippningen

Att jag inte bara vänjer mig. Jag hoppas alltid, varje sensommar, att jag inte skall behöva klippa Wille. Hans päls har varit superfin i sommar, och den har inte blivit så vansinnigt långhårig som den blev förra året. Får väl tacka mig själv som täckat Wille tidigt i år. Men ändå svettas han som jag-vet-inte-vad, även om man tar ett kort litet pass. Han mår helt klart bättre av att klippas och slippa svettas och bli nedkyld när jag spolar av honom efter varje pass.
 
Igår klippte jag i alla fall hela Wille med hjälp av min vän Madde. Lät i alla fall benen vara kvar samt en ruta på ryggen. Förra året blev det helklippning, men han fick skav av schabraken, och benen lät jag vara för jag var för lat för att ta dem. Får se om jag klipper benen också eller om jag låter dem vara i år. Ska i alla fall fixa till klippningen ikväll då jag var alldeles för trött för att göra det igår. Det kommer såklart komma före och efterbilder när allt är färdigt!
 

Kommer sakna hans otroligt vackra kopparfärg :(

Bilder del 2





Kvalitetstid med lillebror

Snart ska jag och min lillebror Martin åka in mot Djurgårn. Vi ska nämligen gå och se Opeth spela på Gröna Lund. Det blir den allra sista konserten för min del på Grönan för i år, och den enda om jag tänker efter. Jag har alltid haft kvällsfodring i stallet när jag velat åka in. Missade liksom Lenny Kravitz?! Skitsamma, ikväll skall jag och lillebror ta en öl och lyssna på riktigt bra metal. Livet, precis som det ska vara!
 
 

Stockholm Horse Show

Nu är det bokat, betalat och klart. Äntligen! Har köpt två biljetter var till mig och Madde, vilket är hennes fördelsedagspresent hon fick i februari! Vi är verkligen så taggade, en hel helg med bara hästar! Vi har alltid så roligt när vi gör saker tillsammans, vad det än är, så detta är nog inget undantag direkt! Förhoppningsvis hittar vi saker att sprätta pengarna på i mässan också.

Visste ni att jag ska jobba i mässan under alla dagar, förutom den jag ska vara med Madde? Ni kommer kunna hitta mig tillsammans med vårt härliga gäng på Strömsbergsgård! Så tveka inte att komma förbi och köp lite Horsewaretäcken, kanske blir det lika galet som i Falsterbo!

Bilder del 1




Gulligaste hästen någonsin!

Fina varmblod

Blev glatt överraskad när jag vaknade imorse och fick ett meddelande att Wille fanns hos Dressyrmupparna. Jag skickade in lite bilder till dem igår på Wille och han kom med bland de 14 andra ridtravarna som publicerades på deras blogg igårkväll. Riktigt kul tycker jag! Självklart tror jag det finns bra mycket mer fina varmblod som inte kom med bland de 15 andra och det tål att tänkas på!
 
Lite kul att storbloggarna lyfter fram denna underbara ras, då många har fel uppfattning om den.
 

Sugen på en till häst

Varför kan jag inte bada i pengar? Eller att pengar började växa på träd. Skulle vara fantastiskt. Jag vill så gärna skaffa mig en andrahäst, jag vet att jag kommer göra det någon gång i livet. Men det verkligen kliar i mina fingrar när jag lusläser alla annonser på fina dressyrtalanger. Åh, om jag ändå kunde spola fram livet sisodär två år. Men, jag får inte glömma att uppskatta det jag faktiskt har. En fantastiskt fin individ som ständigt överträffar sig själv. Jag är glad och otroligt tacksam att jag har lilla W i mitt liv, men helt fel vore det inte att skaffa en lillebror till Wille!
 
Hur känner ni, har ni fler än en häst och om inte, vill ni ha fler?

Visst blev han snygg?

Han är så fin min pärla. Nu är det upp till ridhuset som gäller!


Ett dressyrpass väntas

Sitter i bussen på väg till stallet nu. Ska ta ett dressyrpass med lilla W med mycket tempoväxlingar samt start och stopp, hoppas på att han är fin idag!

Han får även inviga sin nya outfit han har fått av min pojkvän Joakim. Han kommer nog vara jättesnygg!


Ännu en flytt på gång

Som rubriken lyder så är en stallflytt planerad ännu en gång. Känns sorgligt då jag trivs så bra med stallkamraterna, omgivningarna och hagarna. Men det är lite saker som fungerar mindre bra, och när jag och Lindberg då fick förfrågan om att flytta tillbaka till ett stall vi stod i tidigare, var svaret givet. Anledningen till att vi flyttade därifrån tidigare var att det var bestämt att stallet skulle bli kollektivt, vilket vi inte har livsstilen att klara av. Nu blev det inte så och vi har stått i kö sen dess. Jag tror att det kommer bli toppenbra för mig och Wille att flytta tillbaka till gamla gården. Det är en större anläggning, med två ridhus, en stor ridbana, skrittmaskin och fina uteridvägar. Perfekt för vår fortsatta utveckling! Så även fast det känns tufft att lämna alla fina stallkamrater så är jag taggad på att få komma tillbaka!

RSS 2.0