Hästledig

... Eller ska jag kalla det ledig? Egentligen skulle jag hellre vara i stallet varje dag än att göra det jag ska göra denna vecka... Min snälla medryttare och min underbara vän Madeleine ska ta hand om W hela denna vecka, förutom när jag ska hoppträna på torsdag för Ki Sanderson. Så denna vecka blir det alltså ingen dressyrträning, lite tråkigt men så blir det ibland.

Jag ska roa mig att hela veckan, helgen och i början av nästa veckan med att plugga (inte min favoritsysselsättning direkt). Saknar min häst bara jag tänker på honom nu... Min allra bästa vän <3


Tattoo your name across my heart


Reflexer

Nu blir det allt mörkare om kvällarna och det är dags att rotra fram alla reflexer. Jag har haft mina reflexer i flera år och tänkte att det var dags att köpa nya. Tänkte passa på att köpa en lite roligare färg denna gång, även fast Wille är en liten herre får det bli en rosa uppsättning. Bootsen är extra bra att ha under broddsäsongen!


Allting kommer från Hööks.


Magnetbehandlingar


Nytt

Har inte lagt upp månadens senaste köp. Men här är i alla fall ett smakprov. Blev ett schockemöhle schabrak från champion kollektionen, arbetslindor från Hööks, Ljusgrå ridbyxor och vit piké från Hööks, ridhanskar från roeckl och ett par svarta ridbyxor från Eurostar.


Dressyrträning 11-09-06

Igårkväll var det Titti-träning igen. Skillnaden igår var att Titti red Wille hela passet för att känna igenom honom ordentligt. Har bett om hjälp med just galoppträningen då mina mentala blockar ofta förstör. Fick inte galopparbetet på film men han var riktigt, riktigt fin under Titti.

Fokus låg i stort på att Wille inte ska "dö" i avsaktningarna, utan att verkligen rida in i dem. I början av passet var han väldigt bråkig och dramatisk såfort Titti bad om något som var jobbigt. Han är en riktig drama queen och sätter till ordentligt och låter som en gris, ser alltid värre ut än vad det egentligen är. Här är i alla fall en filmsnutt från början av passet när hon försöker aktivera Wille även efter avsaktningarna, som ni ser så blir han förnärmad såfort hon petar till med spöet.




Senare under passer började han komma till sig riktigt ordentligt och gick på fint. Avsaktningarna började även bli bättre, och han blev kvickare allmänt.
 


När Titti kände sig klar fick jag hoppa upp och känna igenom honom. Jag överdriver inte när jag säger att han kändes som en helt annan häst. Han var så himla härlig att rida!

Magnetterapi

För dem som inte känner Wille vet inte att han har en känslig rygg. Han blir lätt spänd när det är kallt/regnar/blåser samt säger ifrån direkt om en sadel eller dylik ligger galet på hans rygg. En del ser detta som ett problem med en överkänslig häst, men jag säger tvärtom. Jag har kommit att uppskatta killens känslighet då han säger ifrån såfort något är fel. På så vis behöver han inte gå och ha ont länge, eftersom jag rättar till felet direkt. Han har i alla fall fått börja gå ut med ett tunt skaltäcke varje dag nu då vädret är så opålitligt, samt stå inne med ett fleece. Har redan börjat känna av att ryggen inte är lika stum som innan, vilket är oehört viktigt nu när han ska hårdtränas hela höst/vinter.

Att han är känslig gör även att han svarar direkt på alternativa behandlingar, såsom massage, equiterapi, osteopati, kiropraktor etc. Det som fungerat bäst hittills på Wille är alla de osteopatibehandlingar han fått. Men det faktum att han är så mottaglig för dessa alternativa behandlingar gör honom även eftertraktad som testkanin för nya produkter och metoder. Fick förfrågan om Wille kunde tänka sig vara testkanin för en ny typ av magnettäcke under en period för att se hur han svarar. Har aldrig använt mig av magnetterapi, varken på hästen eller på mig själv. Men jag har hört mycket gott om det. Är ju som sagt öppen för alla nya metoder och tycker att det är jättekul att Wille blev "vald".

Kommer göra en produktutvärdering när behandlingsperioden är över, och även jämföra med tidigare behandligar som Wille fått. Även jämföra resultaten med användning av Back on Track (som jag använt i snart två år till och från) samt resultaten som magnettäcket eventuellt kommer ge.


Taggad

Madde åkte hem från mig för en stund sedan. Spenderat hela dagen med henne (förutom när jag var på föreläsning i miljövård och miljöarbete på Stockholms Universitet mellan 18:00-20:00) och bara pratat och planerat kring ämnet hästar. Det blir lätt så när två hästtokiga tjejer umgås. Vi hann med och titta på filmen Trassel också, typ sett den tjugo gånger nu. Fortfarande lika bra!

Hur som helst. Satt och la upp en långsiktig träningsplanering för lillemannen när jag kom in på lite sidor och upptäckte att Högsta Gård ska ha en ny P&J samt P&R i början av oktober. Var där förra året på P&J, som var högst oseröst från min sida. Och med det menar jag att jag endast åker iväg för att träna. Vill som sagt börja tävla ordentligt till nästa vår och sommar, så tycker att det passar alldeles utmärkt att åka iväg på träningstävlingar för att få mer rutin. En kul grej att göra utöver den vardagliga träningen. Dessutom tycker lilla W det är så kul när nya saker händer, speciellt tävlingar.

Så jag har anmält mig till en dressyrklass samt två hoppklasser. Lite pirrigt och taggad faktiskt, är ju inte alls en tävlingsmänniska = dåliga nerver. Men på något sätt är det något som får mig att alltid anmäla mig ändå... Kan det vara Madde...? ;)


Superfina bebishästen tillsammans med Kim förra året på P&J


Träningsplanering

Vecka 36
5/9, måndag
Min medryttare Kim tar hand om och rider lilla W.

6/9, tisdag
Träning för Titti Stangel. Var ett par veckor sedan jag tränade för Titti sist, så blir mest en genomcheck för både mig och W. Ska även ta hjälp av henne för programridningen.

7/9, onsdag
Kim tar hand om och rider.

8/9, torsdag
Hoppträning för Ki Sanderson.

9/9, fredag
Uteritt tillsammans med Johanna och Kurre. Blir endast skritt med lite sidförande längst grusvägarna.

10/9, lördag
Vila

11/9, söndag
Dressyrarbete med lösgörande övningar, repetera lite moment från programridningen samt galoppfattningar.

Vecka 37
12/9, måndag
Kim tar hand om och rider Wille

13/9, tisdag
Dressyrträning för Titti. Blir en generell genomcheck som förra veckan. Troligtvis läggs fokus på travarbetet samt mycket rakriktning.

14/9, onsdag
Kim tar Wille

15/9, torsdag
Hoppträning för Madeleine. Hoppa bana på sex hinder med 8 språng.

16/9, fredag
Dressyrtrim/Uteritt (beror på vad Kim hittar på på onsdagen).

17/9, lördag
Vila

18/9, söndag
Dressyrarbete. Likvärdigt upplägg som för Titti-träningen med lite mer galopparbete.


Ändrade planer

Igår lånade Madde lilla W och jag tog Myggan ut på en skrittur. Det var jättemysigt att rida i solnedgången, tills det blev mörkt och både jag och Madde satt och hetsade varandra (båda två är extremt mörkrädda). Vi lyckades i alla fall ta oss runt Gustavsberg och Mamrelund utan problem, tills vi kom hem på stallplan. Jag hade precis hoppat av Myggan när lilla W backar mot Myggan för att markera med en spark. Jag förstår helt och hållet varför Wille tröttna och sparka mot Myggan eftersom han gått och bitit Wille under hela ridturen. Dock träffade Wille mitt stackars knä istället för Myggan. Först kände jag ingenting, tills det började ila i hela kroppen och slutligen bultade knät i smärta.

Jag brukar inte gråta när jag gör illa mig, jag har liksom brutit käken efter en hästolycka med min förra häst, utan att ens röra en min, men nu kunde jag inte hejda mig själv. Jag ramla ihop på gårdsplan, halvgråtandes samtidigt som jag försöke prata. Trodde först något var brutet eftersom jag kände mig spyfärdig och kunde inte resa mig. Men efter en stund lyckades jag samla kraft att resa mig upp. Det gjorde ont, så ont, men kunde inte gör annat än att stoppa in hästarna och fortsätta med mockning och matfix. Nu, dagen efter, gör det betydligt ondare, så det blir inget trim i ridhuset idag för min del. Kan knappt gå, så vågar inte rida på mitt knä. Vill försöka spara mig till hoppträningen nästa vecka så ska försöka arbeta lite från marken och göra lättare dressyrarbeten. Så kan det gå...


Har ingen relevant bild till inlägget så slänger in en på mig och
min fina lilla prins från förra hösten istället.


Rambo Newmarket Fleece

Var iväg en snabbis förbi MyOne och köpte ny pyjamas till lillemannen igårkväll, fick även med mig nytt liniment. Känns lite dumt av mig att jag inte orkade vänta med att köpa täcket hos Susanne men lindrar mitt dåliga samvete med att jag vet att jag alltid köper alla täcken hos henne. Hon är helt enkelt bäst på horseware! Är även lyckligt lottad som känner henne personligen, brukar nämligen få lite rabatt då och då ;) Hur som helst, täcket passade jättebra på lilla W.


Tog aldrig någon bra bild på lilla W i täcket,
så får nöja mig med en svankryggig modellhäst istället.


RSS 2.0