Stockholm ridsport

Va iväg till Sthlm ridsport på förmiddagen tillsammans med Madde. Hade som mål att komma hem med ett par röda ridbyxor och en marin/svart fleecejacka. Hittade ingen snygg fleece, men hittade ett par snygga röda ridbyxor, älskar fickorna bak!

Blev även överlycklig när Madde hittade mina älskade pikuerstrumpor! Köpte ett par svarta tävlingsstrumpor i somras som börjat gå sönder nu. Har letat i varje ridsportbutik och på nätet efter ett par nya men de har varit slut överallt. Men nu köpte jag med mig två stycken, så jag har på lager. Hahah. Köpte även TIB pälsglans, har prövat alla möjliga märken, så får se om TIB är bra eller ej.


Fantastiska. Älskade. Djur.


Worth risking everything


Nu kör vi!

Va som sagt inne med Wille till Mälarkliniken i tisdags och fick reda på att han är i utmärkt skick! Så nu vågar jag äntligen sätta igång vinterns hårdträning! Har sett fram emot det så länge men inte vågat träna hårt, stretcha ordentligt etc. då W inte varit bra i vänster fram. Men nu kan jag äntligen med gott samvete börja hårdträna och ta hand om honom på absolut bästa sätt. Börjar redan ikväll med att ta ett ordentligt svettigt dressyrpass i ridhuset, tränar lite bommar och småhinder imorgon som "förberedelse" för lördagens hoppträning för Ki. Wille har ju inte fått hoppa på evigheter, så ville ta en lättare genomcheck imorgon så han inte är övertaggad på lördag. På söndag blir det nog en härlig uteritt. Ska planera träningarna nästa vecka också. Nu kör vi!


Nu ska han minsann bli lika snygg som han var våren 2010!


UA

Är precis hemkommen från dagens stora uppdrag! Var uppe redan fem i morse och åkte till stallet halv sex. Fixade hästen och in i släpet med skrället direkt. Han lunkade in direkt i transporten mitt lilla bus <3 Resan till kliniken gick bra, Madde kör hästsläp så otroligt mjukt och försiktigt.

Wille var cool hela resan och inne på kliniken. Har aldrig varit inne med honom så förväntade mig lite mer stissig häst. Men han verkade tycka att detta var fullt normalt. Hade tid kl. 8 så det var inga andra hästar där när jag kom, lugnt och skönt. Min veterinär Elisabet klämde och kände igenom honom, jag fick springa, longera, böjprov etc (ja, ni vet hur det går till). Inga anmärkningar alls :D Beröm för fint hull och päls dessutom.

Nu är jag i alla fall hemma en stund innan jag ska till tandläkaren och ta bort stygn. Ska unna mig själv ett härligt örtbad, är så frusen!


Klinikbesök

Tidigare i höstas så fick jag reda på att Wille inte varit försäkrad i cirka två år, under den tid jag hade honom som foderhäst. Jag tog tag i saken och gjorde en besiktning för försäkringen, men W hade en liten rörelsestörning vänster fram och gick inte igenom = ingen fullförsäkring.

Tagit det lugnt med Metacam samt ridit igång ordentligt nu, så i fredags bokande jag in ett klinikbesök hos Mälarkliniken på tisdag. Ska göra en rörelsekontroll på honom för att se om det fortfarande är något knas med benet. Förhoppningsvis har det inte det, och då kan jag äntligen fixa full veterinärförsäkring. Om han inte är ren så blir det till att göra en undersökning för att ta reda på vad som kan vara fel.

Känns lite jobbigt att behöva åka till kliniken med min häst. Har varit lyckligt lottad med en helt frisk häst i tre år, utan ett enda klinik- eller veterinärbesök. Men någon gång måste väl vara den första... Förhoppningsvis är det fint med killen.


Little snowflake, were are you?



Mina fina killar <3


Adventsmys

Ska mysa i soffan med "Allt om travsport" och läsa om Speedy Crown, lilla W's superfina farfars far!


RSS 2.0