Wille 29/8-2012

Igår hade jag och min stallkamrat Victoria planerat lite markarbete i ridhuset på kvällen. Vi hjälptes åt att plocka fram fyra galoppbommar, varav två var upphöjda, ett litet räcke samt travcavaletti på böjt spår. Wille kändes kanonfin igår och var en riktig arbetsmyra. Han kändes mjuk och reglerbar samt otroligt elastisk! Galopparbetet går fortfarande framåt och han orkade ta flertalet vänsterfattningar, men vågar inte ta ut något i förväg och bli glad då han brukar pendla fram och tillbaka.

Om något så blev jag ännu mer sugen på att börja träna ordentligt i höst. Måste bara få tag på en kiropraktor, min stallchef skulle ordna detta men det händer ingenting, så kommer förmodligen få ta tag i det på egen hand. Efter han fått sin behandlig är det träna, träna, träna som gäller. Det är planerat att träna för min tränare Maria i dressyr två dagar i månaden samt min andra tränare Titti en gång i månaden. Så det blir en vecka varje månad jag tränar på egen hand, det är så det kommer se ut då min ekonomi är lite begränsad.
 
Träns Schockemöhle, Förbygel Kingston, Luva John Whitaker, Fårskinnspadd Mattes, Schabrak JH

Alanya

Det blir förmodligen inget lägenhetsköp för oss nästa sommar. När hunden kommer så blir det till att bygga ett ordentligt staket runt vår tomt, vilket inte kommer bli billigt då vår tomt är över 2000 kvadratmeter. Vilka lyxproblem va? Vår familj som varit så inställda på att ha en lägenhet i underbara Turkiet nästa sommar.


Världens bästa karl

Min pojkvän överträffar alltid sig själv. Han kom precis hem med en luva och ett nytt fint schabrak! "Jag tyckte så synd om dig för att du inte fick dina gummistövlar som du ville ha...". Hade bett honom svänga förbi Hööks på vägen hem från jobbet och köpa med sig ett par stövlar från rean men de hade varit slut. Äsch! Har man bra karl eller har man?!


Stallhäng

Om en kvart ska jag ta mig i kragen och dra en springrunda. Snart börjar Willes hårdträning, men jag har redan smygstartat min egna träning. Bättre kondition och lite mer slimmad ska jag bli, allt för att göra min träning med hästen så optimal som möjligt. Tycker inte ni också det är viktigt att träna vid sidan av ridningen?
 
Sen i eftermiddag väntas en mysig stalldag tillsammans med min vän Madde. Vi ska göra de gamla vanliga och mysa lite extra med lilla W. Han får gå på tömmar idag då han ridits de senaste två veckorna. Ska även testa en ny tömkörningsgjord jag fick låna av min hovslagare, vid första anblick låg den inte så bra på W. Men vi får se!

Grattis Victoria

Har glömt bort att gratulera min stallkamrat Victoria som haft en bra tävlingshelg med sin ponny Reppe. En tredjeplacering i första klassen och en utanför i andra!
 
Foton som jag tog från en LA tidigare i somras.

Pessoa vs. Spooks

Jag försöker ju få min älskade Kingslandväst såld. Köpte den när jag fortfarande var liten och smal, men med åren så har jag både vuxit på längd och mina höfter har blivit lite kvinnligare (haha). Så nu står jag i valet och kvalet vad jag ska välja för ny dunväst. Jag har ju tröttnat ganska ordentligt på allt som har med Kingsland att göra. Vart man än vänder sig ser man Kingsland, Kingsland och återigen lite mer Kingsland. Okej, ska nog inte överdriva, har inte helt lessnat på märket men känner att jag vill ha något annat. Så tänkte be er söta bloggläsare om hjälp! På ett sätt vill jag ha Spooksvästen för att den har luva, men å andra sidan tycker jag att Pessoavästen kommer passa min kropp mer då den framhäver min smala midja. Åh, dagens i-landsproblem!
 
 
Pessoa eller Spooks?

Valpköp

I flera år har min familj velat skaffa en hund. Vi är en riktig djurfamilj men vi har liksom inte haft livsstilen för en liten hund. Eller snarare så att vi inte haft tiden att ha en hund i hemmet. För oss är det otroligt viktigt att hunden inte blir ensam hemma under flera timmar per dag, vilket vi inte har kunnat ge en hund förrän nu!
 
Hela vår familj är verkligen supertaggade på att den lilla valpen skall komma. Mamma, Maräng, har inte börjat löpa än men snart sker det! Vi håller alla tummar att hon blir dräktig och att det föds en frisk och sund kull. Men valparna har alla förutsättningar för att bli riktigt fina individer. Både mamma och pappa riktiga utställningschampions som samlar priser efter priser. Och när min familj var och hälsade på Maräng ville alla ta med henne hem, en sådan otroligt trevlig och lugn individ!

Touch of Razz Maräng och Hi-Lite Hot Rod

Mysig biokväll

Kom precis hem från biografen med min karl. Han var en gentleman och bjöd ut mig på bio för att jag mått så dåligt denna vecka. Kroppen börjar återhämta sig och jag börjar kunna slappna av mer!

Imorgon blir nog en härlig uteritt i min ensamhet (om det inte regnar allt för mycket, lite regn skadar ju inte). Blir nog mycket galoppfattningar och jogg i lång och låg form.


Strömsbergsgård

Sitter på jobbet och har tagit en välbehövlig lunchpaus. Det är lite tråkigt att jobba helt ensam på lagret, men någon måste ju göra det! Än så länge har jag endast haft en kund, som kom vid halv elva. Så det är ganska tomt och tråkigt här. Men desto mer beställningar har jag kunnat ta hand om och skicka iväg.
 
Så om ni är i närheten av Täby i Stockholm, tvivla inte på att komma hit och säga hej och titta på alla våra fina Horsewareprodukter! Snart kommer höstens kollektioner till butiken, och jag kan då säga att det kommer komma in väldigt mycket snygga kläder! Bara jag som är taggad eller? :D
 

Wille 22 & 23/8-2012

22/8, onsdag
Jag svävade på moln när jag red igenom lilla W i onsdags. Jag har nog aldrig mått så dåligt och haft sån hjärtskärande ångest som jag hade när jag kom till stallet i onsdags och det var så skönt att komma in i stallet och mysa med min älskade häst. Han var så lugn och fin under hela onsdagskvällen, mer än han brukar, och jag uppskattade verkligen hans försök att muntra upp mig.
Ridpasset var ett av det bästa jag haft med killen. Han var supermjuk, supersmidig och otroligt arbetsvillig. Han hittade fort rätt i formen och orkade sätta under sig riktigt ordentligt. Vart är filmkameran och filmteamet när man behöver dem?! Körde bara ett basic pass med öppnor, slutor, skänkelvikningar och bakdelsvändningar med inslag av volter, åttor och serpentiner. Alla övningar bara flöt på, travslutorna var mycket bättre än vad de brukar vara! Galopparbetet gick också bra, höger orkar han som vanligt hålla medan vänster är superjobbig. Men han försökte verkligen göra rätt för sig och föll in i några vänstergalopper ändå.

Från ett annat mycket trevligt pass med Wille, vintern 2010.

23/8, torsdag
I förrgår var han inte alls lika trevlig att rida. Han var trevlig, men inte alls lika underbar som i onsdags. Men jag var nöjd med W ändå. Han stressar lätt upp sig och har svårt att slappna av när det går andra hästar i ridhuset samtidigt. Men i torsdags var det tre andra hästar som reds, varav fyra hinder var framme i vårt lilla 22x44 ridhus, och Wille brydde sig inte alls om dem. Han var lyhörd och fin, dock trött i kroppen.
 
 

Vad för typ av hästägare är du?

En fråga som jag ställt mig själv ett par gånger under alla år jag haft häst. Ett ämne som jag brukar diskutera ganska flitigt med mina stallvänner och ett ämne som många tycker så olika. Hur ser hästägarskapet ut för just dig?

Jag känner att Wille har blivit en del av mig och mitt liv och hos mig vill jag att han ska stanna. Men jag kan inte säga med all säkerhet att han kommer stanna hos mig för all framtid. Om jag får bestämma själv vill jag att han ska göra det. För han är just det, en del av mig och mitt liv - min allra bästa vän. Men, som många andra, har en ekonomisk begränsning. Jag vet med all säkerhet att jag kommer vilja köpa mig en till häst när jag har studerat klart på universitetet. Och det är ett mål jag strävar efter att nå. Jag kan se mig själv som ägare av två fina hästar och jag vet att jag kommer ha tiden att ge två hästar det de behöver. Men hur är det egentligen om alla mina planer kanske inte går att uppfylla? Hur ska jag gå till väga om det skulle vara så att jag endast har råd att ha en häst?

Kommer jag behålla Wille och fortsätta träna och utveckla honom så långt det går, eller kommer jag sälja honom och köpa mig en ny häst? En häst som har mer potential än vad lilla W har. Det är kanske vanligt för ryttare att göra detta val, kanske är det självklara valet att köpa sig en häst med mer potential för sin egna utvecklings skull. Men jag kan inte med hundra procent säga att det kommer vara det självklara valet för mig.

Jag tror att jag kommer nöja mig med att ligga på en lägre nivå bara för att jag inte kommer förmå mig att sälja min Wille. Kanske känns idiotiskt för de flesta, men för mig är det ganska självklart. Så länge inte jag blir sämre som ryttare ser jag ingen anledning till att jag måste byta upp mig till något bättre. Jag kanske nöjer mig med att rida lätt A och hoppa 110 med min häst, även fast mina ambitioner är högre än så just nu.


För mig känns min häst mer som en familjemedlem och min bästa vän och därför känns det fel av mig att sälja honom.

Kiropraktor

Räknar i princip ner dagarna tills kiropraktorn kommer ut och tar en titt på lilla W. Efter mycket om och men har jag blivit "övertalad" att åtminstone prova kiropraktor för att se om det kan hjälpa mig och Wille i vår fortsatta utveckling. Har varit skeptisk innan, och är fortfarande, men skulle vara intressant att se om det skulle hjälpa oss i vårt problem. De som har följt oss ett tag vet att Wille har svårt att fatta vänstergalopp, det har blivit mycket bättre men det är fortfarande inte bra. Förhoppningsvis är det bara en låsning eller något som är lätt att fixa till.

Bildkälla

Gårdagens outfit

Träns Schockemöhle, Fårskinnspadd Mattes - Schabrak Schockemöhle - Piké CRW
Ridbyxor Eurostar Lauren - Ridhandskar Roping.

Nystart

Efter inspirationslöst bloggande har jag bestlutat att återgå till Willes gamla blogg. Jag hade en trevlig tid med Lindberg men jag känner att jag vill ha en egen blogg som handlar om vår utvecklig tillsammans. Samtidigt som jag startar upp gamla bloggen är det även en nystar för mig och hästen. Efter sommarvilan ska vi starta upp med massvis med träning. Jag är så taggad! Nu kör vi!


RSS 2.0