Klinikbesök 16/12

Idag var det återbesök som stod på schemat. Min stallchef hade fått en akuttid hos mig veterinär en timme innan så vi åkte in med båda hästarna samtidigt. Smidigt och bra. Helt okomplicerat att lasta på båda hästarna i samma transport och resan gick lugnt och bra. De stod och åt tillsammans, ibland till och med delade de tugga. Wille är riktigt förtjust i snygga Cassi så det gick ingen nöd på honom. Väl inne på kliniken gnäggade de efter varandra gång på gång, sötnötarna.
 
Wille reagerade inte alls på samma sätt under böjprovet, och gick allmänt mycket bättre på alla ben. Ömmade inte i vänster sida över rumpan längre, fortfarande ganska kraftig reaktion på höger sida. Under longeringen kunde Henrietta konstatera att han fortfarande markerar på vänster bak, vänster fram. Inte mycket, men lite. Hon bestämde sig även för att vi skulle ultraljuda vänster bakknä då hon tyckte sist att det var lite väl trögt att sticka med nål. Det visade sig vara kroniska förändringar i mjukdelarna, samt att hon hittade gallor i inre och yttre knäleden. Ingenting hon var förvånad över, men forftfarande tråkigt med förändringar...
 
Vi behandlade om vänster fram och bakknä (dock endast på insidan på bakknät denna gång) samt höger sida vid si-leden. Återbesök om tre veckor igen. Han ska nu få börja röra på sig mer än tidigare då han blir sämre av att stå still så pass mycket. Så nu ska han få gå i skrittmaskin 10 minuter varje förmiddag samt varannan dag promeneras för hand 20 minuter eller skrittjobbas uppsuttet 15-20 minuter på kvällen. 
 
Kort sammanfattning:
  • Bättre allmäntillstånd en sist vi var inne, fortfarande inte bra. 
  • Behandlad igen, möjligtvis att det skulle behövas en till behandlig efter det
  • Mjukdelsförändringar och gallor i vänster bakknä (blä!!!)
  • De kroniska förslitningarna han har behöver inte störa honom, men finns alltid en risk
  • Henrietta hittade även en liten pålagring i vänster bakknä, så artros i båda bakknäna (woho!!!)!
  • Beröm för fin och vacker svans av ny veterinärassistent (kan aldrig sluta suga åt mig beröm för hans vackra svans)
  • Jag behövde bara gå på toa och kissa två gånger under besöket.

RSS 2.0