Mys och fix

Igår var jag i stallet vid tio på morgonen för att hitta med att mocka och göra mat innan jag skulle åka iväg till skolan. Var i alla fall där i fyra timmar utan att göra så mycket vettigt. Kom dit och gick direkt och satte mig tillsammans med Titti, min stallchef men även min dressyrtränare, och fikade. Eller mer hade en andra frukost med hemmagjorda skorpor och kaffe. Vi satt säkerligen i en och en halv timme och bara pratade om hästar i allmänhet. Så himla trevligt faktiskt! Sen gick jag och mockade, gjorde mat, städade mitt skåp i sadelkammaren och på loftet.

Sen åkte jag med Titti hem. Jag var alltså i stallet i fyra timmar utan att ens se min häst. Men men, inte ofta det händer. Och om jag skulle gissa själv tyckte han nog att det var skönt att slippa mig för en dag och bara gå och skrota i hagen med alla kompisar.


Träningsplanering

Vecka 34
22/8, måndag
Lilla W vaccineras, därav vila.

23/8, tisdag
Kravlös skrittur på långa tyglar till stora vändplan.

24/8, onsdag
Skritt runt skogarna vid kalhygget.

25/8, torsdag
Markarbete/hoppträning för Ki Sanderson.

26/8, fredag
Lösgörande dressyrpass i ridhuset med fokus på tempoväxlingar och förflyttningar. Finslipa på bak- och framdelsvändningar samt skänkelvikning i trav. Några galoppfattningar och jobba på att lilla W ska behålla lugnet även efter galopparbetet.

27/8, lördag
Samma princip på upplägget av dressyrpasset som i fredags, dock med mer fokus på galopparbetet med mer fattningar.

28/8, söndag
Konditionsträning, antingen på sandslingan vid Morsta eller grusvägen mellan Gustavsberg och Mamrelund. Galopp i lätt uppförsbacke och skritt nedför, sedan uppför i galopp igen etc.

Vecka 35
29/8, måndag
Tömkörning på ridbanan. Fokusera på tempoväxlingar och att böja igenom kroppen ordentligt.

30/8, tisdag
Vila

31/8, onsdag
Lösgörande och stärkande arbete i ridhuset. Mycket start och stopp, både från skritt till trav och från skritt till galopp. Jobba extra mycket med nedsittning i övergångarna då jag fått svårt att sitta djupt i sadeln utan att studsa upp igen (mitt egna fel att jag slutat sitta ner när jag rider).

1/9, torsdag
Klättring i skogen vid Toftesta. Vara noggrann att lösgöra väl både innan och efter klättring för att mjuka upp kroppen ordentligt. Fram och avjoggning ordentligt.

2/9, fredag
Uteritt. Försöka hitta en smidig ridväg till Brollsta så jag kan börja rida med mig chef Yvonne igen. Blir nog mycket skritt och eventuelltt lite trav.

3/9, lördag
Lite dressyrtrim i ridhuset. Mycket voltarbete, serpentiner och förflyttningar. En kort genomcheck helt enkelt med lite galoppfattningar.

4/9, söndag
Tömkörning över böjda bommar.


Inspiration

Sitter och ögonshoppar på olika nätbutiker. Finns så otroligt mycket fint till hästen i höst. Har minst fem schabrak jag vill klicka hem redan nu. Dock säger plånboken nej. Har ett körkort att betala för, skolstart etc. Får allt vänta till septemberlönen. Känns dock som en evighet tills dess. För tänk om allting tar slut!!! Eller?

Har även klickat in mig på youtube och tittar lite klipp på andra ridtravare. Det är alltid lika roligt att se riktigt fina travhästar, som ryttare verkligen lagt ner tid och omsorg för att få fina. Och ja, fina är dem. Får ganska mycket inspiration så att det räcker å blir över. Får dock ta och lugna ner mig en smula, jag blir gärna så att jag och lilla W ska vara där nu. Grand Prix nivå nu liksom.


Två och ett halvt år senare

Efter två och ett halvt år som fodervärd på Wille sa jag upp kontraktet. Kändes som det var dags att ta ett stort kliv in i världen som hästägare. Från och med den 21 juli 2011 äger jag Will Be The One, lilla W. Han är helt enkelt min på riktigt nu.


Titti-träning

Gårdagens träning för Titti Stangel gick väldigt bra, trots att jag fick jobba riktigt mycket för att få honom där. Fokus låg på att jobba upp hans styrka, rakrikta och böja igenom ordentligt. Han tappar sig ganska fort när han tycker det är jobbigt. Speciellt när man försöker samla ihop honom inför en halvalt, genomböjning och när man ska göra bra hörnpasseringar. Det är ofta då han tappar bakdelen och huvudet flyger upp. Men fick några nya tips hur jag ska jobba tillbaka honom med endast skänklar och säte för att slippa dragkampen som uppstår, så mot slutet av passet gick han hur fint som helst, trots att han var mycket trött. Riktigt, riktigt nöjd med lilla W.


Tillbaka

Vill bara ursäkta för den som vanligt allt för dåliga uppdateringen. Har varit borta i Göteborg med en kompis ett par dagar och hästen har varit ledig/tagits hand om av vänner till mig, så har inte haft varken tid eller något att blogga om. Nu är jag i alla fall tillbaka och ska försöka få igång skrivandet lite mer.

31/7, söndag
Trimmade i ridhuset i ca 35 minuter. Wille kändes otroligt fin, finare än vad han varit på länge. Kändes mjuk, harmonisk och uppmärksam för de minsta hjälperna. Gjorde mycket travarbeten i olika tempon, förflyttningar och böjningar. Han kändes superfin, kunde ganska snart släppa inner helt och hållet och bara rida med stöd på ytter, lilla W fortsatte fint att gå i form med ett sug i stödet hela tiden. Även skänkelvikningarna var bättre än vanligt, både i skritt och trav. Galopparbetet var dock inte bra. Han var seg och reaktionen var inte speciellt bra, han tog inte heller rena fattningar. Hoppade av och promenerade av för att blodcirkulationen i ryggen skulle öka mer, stretchade även noggrant.

1/8, måndag
Hoppträning för Linda. Han kändes allt ifrån fin. Han ville gå utåtställd hela tiden, passade när jag krävde något eller gick med huvudet i luften. Han var otroligt ostabil hela tiden och jag blev bara mer och mer irriterad på honom. Hoppen i sig var det inget fel på, men allt annat var kaos. Slutade med en avramling och en mycket missnöjd och ledsen Anna. Stretchade noggrant och linimentade väl hemma i stallet igen.


RSS 2.0