Hoppträning 11-11-06

Torsdagens hoppträning blev flyttan till igår då tränarens bil var på lagning under veckan. Inte gjorde det mig så mycket, var nästan lite skönt att ha träning på helgen då man har mer tid både före och efter.

Det var i alla fall bara jag och en till i gruppen som red igår. Så det blev en riktig privatlektion för oss, vilket gillas skarpt! Blir alltid så mycket väntan när man är fler i gruppen, och hästen hinner somna mellan övningarna. Men igår var det i alla fall intensivt med lite väntan.

Vi började med att värma upp med tempoväxlingar i trav och galopp, samt skritt-trav-skritt för att få lydiga hästar. Sedan trava över bomma på diagonalerna, man red liksom i en stor åtta över hela ridhuset. Wille var pigg som vanligt på hoppträningarna och låg på bra, utan att bli för jobbig och stark. Galopparbetet gick helt fantastiskt! Han var lugn och rytmisk samt tog fina fattningar. Fick mycket beröm av Ki som tyckte vi gjort enorma framsteg på så kort tid. Vänster galopp var dock som vanligt sämre än höger, men han tog fattningarna nästan hela tiden och orkade hålla igång. Stolt!

Bommarna gjordes om till kryss med travbom framför. Övningen var att vi skulle rida bra vägar och komma ur hörnen lugnt och sansat, rätt på hindret, landa i rätt galopp och hålla galoppen genom nästa kortsida samt långsidan ner, sakta av till trav och ta nästa kryss och göra likadant där. Wille var jätteduktig även här! Efter ett par språng landade vi i galopp som vi lyckades hålla igång utan att bli för flack.

Sedan la vi till en oxer på ena långsidan samt ett räcke med läskiga infångare på andra långsidan. Gjorde allt till en bana med fokus på raka fina vägar. Wille var pigg och bjöd på bra. Mot slutet fick vi ett riktigt fint flyt och jag red bättre än någonsinn. Stor klapp på hästen och mig själv! Är supernöjd med gårdagens träning, det går fort framåt nu. Känns jätteskönt att komma igång och få lite resultat från allt slit. Har varit väldigt mycket motgångar på senaste, så känns extra fantastiskt just nu. Fina bronco <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0