Realitet 12/8-2013

Red ett kort och intensivt pass i stora ridhuset på lille Rally ikväll. Skulle egentligen ridit lite bommar tillsammans med Klara men det uppstod lite förhinder för lilla stackars Klara så hon fick tyvärr stå över.

Kvällens pass är mitt tredje pass totalt på min nya häst. Alla pass har varit väldigt roliga och R är jätterolig att arbeta med! Idag var dock extra roligt då han direkt slappnade av både vi framskrittning och joggen. Han har annars kört upp huvudet och stretat mot handen innan man galopperat fram honom ordentligt. Men inte idag! Idag kunde vi köra på ordentligt redan från start. Så underbart! Lilla R frustade till och med i framjoggen.

Vi gick nästan direkt på galopparbetet med mycket tempoväxligar och böjningar. Han sitter fast i höger så han är ganska svår att böja igenom ordentligt, men det tar sig. Vi gjorde några få galoppombyten på diagonalen och serpentinerna och körde även förvänd galopp i slutet av passet. Allting gick som en klocka och båda var mycket nöjda med varandra.

Han må kanske inte vara hästen med de finaste gångarterna eller utför de mest korrekta skolorna (för mig som är dressyrryttare på en hopphäst) men han har då världens bästa lynne och han är en fröjd att arbeta med!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0